Over Sonja

Sonja-van-de-PollJaren heb ik ervan gedroomd, nu is het zover… ik ben mijn eigen tekstbureau begonnen!
Ik ben Sonja, een enthousiaste, creatieve en ietwat koppige vrouw van 30 jaar. Als kind al gek op schrijven en creëren, wat door de jaren heen alleen maar is gegroeid. Ik vertel je graag in het kort hoe schrijven de rode draad door mijn leven is geworden.

Jong geleerd…

Thuis heb ik schriften vol met verhalen die ik schreef toen ik op de basisschool zat. Helaas nét niet goed genoeg voor publicatie, maar voor mij wel de eerste stappen naar mijn huidige werk. In één van de schriften vond ik onderstaande tips & tricks. In mijn huidige schrijfplannen staan opvallend minder gekleurde versieringen, toch jammer. Veel van deze tips pas ik nog steeds toe, tip vier laat ik tegenwoordig maar wel achterwege.

Studie, stage en werkervaring

Toen mijn schoolschriften vol waren en ik mijn eindexamen havo afgerond had, besloot ik de studie Media en Informatiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam te volgen. Tijdens deze studie heb ik geleerd om effectief te schrijven, doelgroepen te bepalen en bovenal mijn eigen route te volgen in dit alles. Ik heb stage gelopen bij de regioredactie van het Haarlems Dagblad. Hier schreef ik nieuwsberichten, reportages en interviews voor de regio Haarlemmermeer. Hierna koos ik voor een heel andere kant van de journalistiek en heb ik stage gelopen bij de Kids redactie van Sanoma Media, voor de bladen Tina, Nickelodeon, Donald Duck en Disney XD. Hier heb ik veel geleerd op het gebied van creatief schrijven. Een mooie aanvulling op mijn ervaring bij de krant. Bij beide werkgevers ben ik na mijn stage als freelancer aan de slag gegaan. Een leuke en leerzame periode, waarin mijn passie voor schrijven alleen maar groter is geworden.

Commerciële communicatie

Toch heb ik besloten om voor vastigheid te kiezen en heb ik mijn freelance werkzaamheden stopgezet om aan de slag te gaan als Assistant HR Officer en Office Manager. In deze functies heb ik veel geleerd over het bedrijfsleven en commerciële communicatie via LinkedIn, Twitter en WordPress. Uit eigen interesse heb ik mij verdiept in het schrijven van SEO teksten, Google Adwords en Google Analytics. Met al deze kennis op zak durf ik het aan om de sprong te wagen.

Ik ga mijn eigen passie weer volgen!

Regels stellen Sonja basisschool

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *